Miresevini, Vizitor. Ju lutemi identifikohuni ose regjistrohuni.
Shtator 07, 2010, 03:02:19 PD
Takime Forum Ndihme Kerko Identifkohuni Regjistrohuni
Njoftime: I njoftojmë antarët tonë të nderuar se kemi bërë fshirjen e më tepër antarve për të cilët kishim dijeni apo dyshime që forumin El-Ahanf e përdornin për "spam". Nëse gabimisht kemi fshirë konton Tuaj, Ju kërkojmë falje dhe Ju lutemi që të regjistroheni përsëri. Ju faleminderit, stafi

+  Forumi El-Ahnaf
|-+  Pyetje&Pergjigje | Methebi Hanefi
| |-+  Kushtet e Namazit
| | |-+  Per Imamet
« meparshmi tjetri »
Faqe: [1] Printo
Autor Teme: Per Imamet  (Lexuar 952 here)
thirresi islam
Antare i ri
*
Postime: 1

Shiko Profilin
« : Mars 28, 2009, 12:09:40 MD »

Në lidhje me personalitetin e Imamit, Ebu Hanife, Ebu Jusufi, Muhammed Shejbaniu dhe Shafiiu, kanë thënë: "Ai që nuk i di këto katër çështje, nuk lejohet të jetë Imam:

1. Nëse të thuhet: A ke falur namazin tënd, apo namazin e njerëzve pas teje? Thuaj: Namazi im është për All-llahun dhe për njerëzit.[1]

2. Nëse të thuhet: Ne u lidhëm pas teje, po ti pas kujt je lidhur? Thuiaj: Unë jam lidhur pas Muhammedit (a.s).

3. Nëse të thuhet: Ti je Imami ynë, po Imami yt kush është? Thuaj: Imami im është Kur'ani.

4. Nëse të thuhet: Namazi ynë është i plotë me ty. Po namazi yt më çfarë plotësohet? Thuaj: Namazi im është i plotë me dije, me moral dhe me udhëzim.

(Kështu shkruhet në "Mukaddimetu Ebi Lejth)

Identifikuar
Faqe: [1] Printo 
« meparshmi tjetri »
Shko te:  

Identifikohuni me emrin, fjalekalimin dhe kohen e identifikimit

Mundeshuar nga MySQL Mundesuar nga PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0! CSS!