Miresevini, Vizitor. Ju lutemi identifikohuni ose regjistrohuni.
Shtator 07, 2010, 03:03:11 PD
Takime Forum Ndihme Kerko Identifkohuni Regjistrohuni
Njoftime: I njoftojmë antarët tonë të nderuar se kemi bërë fshirjen e më tepër antarve për të cilët kishim dijeni apo dyshime që forumin El-Ahanf e përdornin për "spam". Nëse gabimisht kemi fshirë konton Tuaj, Ju kërkojmë falje dhe Ju lutemi që të regjistroheni përsëri. Ju faleminderit, stafi

+  Forumi El-Ahnaf
|-+  Pyetje&Pergjigje | Methebi Hanefi
| |-+  Pregatitjet per ne Haxh
| | |-+  Sa ju kushton shkuarja ne Hajj-in e sivjetem ?
« meparshmi tjetri »
Faqe: [1] Printo
Autor Teme: Sa ju kushton shkuarja ne Hajj-in e sivjetem ?  (Lexuar 1461 here)
fatmir
Antare i ri
*
Postime: 3

Shiko Profilin
« : Nëntor 11, 2008, 06:52:51 MD »

Selam Alejkum
Me interesojn cmimet per aranxhmanet per ne haxh nga vende te ndryshme te Botes!
Pra, deshta te Ju pyes se sa kushton shkuarja ne Hajj nga vendi ku Ju  gjendeni?

Identifikuar
Ahnaf
Antare i ri
*
Postime: 27

Shiko Profilin
« Pergjigju #1 : Nëntor 12, 2008, 07:32:44 PD »

E selamun alejkum

Haxhi 2008 nga BASHKESIA FETARE ISLAME E RM  kushton:
Aeroplan 2.590ero.
 http://www.bim.org.mk/poster.jpg

Haxhi 2008 nga Bashkësija Islame e Kosovës kushton :
Audobus 1.600 ero
Aeroplan 2.350 ero
http://bislame.net/web/images/stories/lajme/Haxhi2008.jpg

Haxhi 2008 nga Austrija kushton:
2.650 ero + 100 ero
http://www.bish-wien.at/images/haxhxh/haxhxhi-A3-2.jpg

Haxhi 2008 nga Zvicra kushton.
4.500 Fr dhe 4.300 Fr

Identifikuar
Ahnaf
Antare i ri
*
Postime: 27

Shiko Profilin
« Pergjigju #2 : Nëntor 12, 2008, 11:31:57 PD »

Muhtesaru’l-Kuduri

Babu’l-Kiran

Haxhi Kiran në medhhebin tonë (Hanefi) është më i vlefshëmse ai i temetu’ dhe ifrad. Haxhi  kiran është që haxhiu të bëjë nijetin për haxhe dhe umre më njëherë që nga mikati duke thënë pas namazit allahumme inni uridu’l-Umre ve’l-Haxhxhe andaj dhe lehtësomi dhe pranoi prej meje“. Pastaj kur hynë në Mekke fillon të bëjë tavafin rreth shtëpisë së Shënjtë shtatë herë. Në të tri rrotullimet  e para e bën remlin, kurse në rrotullimet e mbetura ec si dhe ka zakon të ecurit. Mbas tavafit bën sa’jin mes Safassë dhe Merves. Këto jan ëveprimet e Umres. Pas kryerjes së punëve të Umres vazhdon me Tavafi Kudumin, pastaj me vrapimin mes Safasë dhe Merves me nijet të haxhit dhe vauhdon mëtej me veprimet tjera ashtu si e shpjeguam lidhur me personin që e bën vetëm haxhin. Kur t’i ketë hudhur guralecat në xhemreh ditën e kurbanit therr një dele, lopë, bednetun ose seb’a bedneh ose seb’a bekareh. Ky është gjaku(kurbani i haxhit Kiran). Nëse nuk ka ç’frë të pres, atëherë agjëron tri ditë në haxh duke e përfunduar agjërimin ditën e Arafatit. Mirëpo nëse nuk agjëron deri në ditën e Kurbanave nuk e ka të lejuar asnjë kompenzim tjetër veçse të therr Kurban dhe pastaj, pasi të kthehet te familja ëe vet agjëron shtatë ditët tjera. Këta ditë është e lejuar t’i agjërojë edhe në Mekke pasi t’i ketë kryer veprimet e haxhit. Nëse personi i cili ka bërë nijet të hxhit Kiran nuk hynë në Mekke, po, drejtohet drejt në Arafat, me qëndrimin në Arafat Umreja mbetet kaza dhe gjaku( kurbani) i haxhit Kiran nuk vlen më. Në vend të tij i kërkohet gjaku(kurbani) për lëshimin e Umres dhe ndërkoh, i bëhet obligim që atë ta bëjë kaza.
Identifikuar
robi
Antare i ri
*
Postime: 1

Shiko Profilin
« Pergjigju #3 : Prill 21, 2009, 12:00:50 MD »

Selam alejkum we rahmetullahi we berektuhu!Pik së pari ju përshëndes të gjithve të forumit dhe mbasi jam i ri në këtë forum,desha me u prezentu se un jam një njeri i thjeshtë dhe praktikoj fenë Islame aq sa mundem duke u bazuar në Kur'an dhe Sunnet.Desha të bëj një pyetje për Hajjin,se a keni të dhëna se sa kushton prej Italisë,mbasi e kemi vendosur me disa vllazni me shku bashkë,por desha me ditë se sa është çmimi?All-llahu ju shpërbleftë.

Selam alejkum nga robi.
Identifikuar
Faqe: [1] Printo 
« meparshmi tjetri »
Shko te:  

Identifikohuni me emrin, fjalekalimin dhe kohen e identifikimit

Mundeshuar nga MySQL Mundesuar nga PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0! CSS!